Köpa bostad i Spanien

Att köpa en bostad utomlands kan kännas som ett stort steg. Vårt koncept är därför att med svenska kontakter och spansk expertis hjälpa dig hela vägen – från visning av ett stort urval av objekt till dess du genomfört köpet av din drömbostad och därefter fortsätta vara en trygg kontakt för dig i Spanien.

I samband med ditt köp hjälper vi dig med alla praktiska detaljer, vilket bland annat omfattar:

  • Ordna ett spanskt personnummer (NIE) åt dig, vilket krävs för att du ska kunna registreras som ägare av en fastighet
  • Hjälpa dig öppna ett spanskt bankkonto och automatiska överföringar för stående utgifter, till exempel för el och vatten
  • Om du vill så hjälper vi dig att komma med förslag på finansiering av din bostad
  • Vi hjälper dig att registrera dig som ägare till fastigheten och ordnar ägarbyten på alla nödvändiga abonnemang för el och vatten m m

Vår auktoriserade spanske mäklare Gaspar Reos Martin (A.P.I. nr 775) har tillstånd av spanska myndigheter att utföra alla uppgifter vid köp av en fastighet för vilka det annars krävs en advokat.
Vi har tillgång till ett mycket stort nätverk längs hela Costa Blanca och kan förmedla trygga kontakter till dig om du till exempel senare vill hyra ut din bostad eller vill hitta någon som ser till din bostad under de perioder du inte är där.
Du får mer information om alla de praktiska detaljer som vi hjälper dig med i samband med ditt köp. I vårt åtagande ingår att hjälpa dig hela vägen.

Är den mäklare som Du har kontakt med verkligen en spansk fastighetsmäklare med den erfarenhet och kunskap om spansk rätt och spansk bostadsmarknad som Du har rätt att förvänta dig? Läs mer om vikten av detta under fliken ”Information – Om oss”

Finansiering

Vi samarbetar med Bankinter som är en av de storbanker som fortfarande beviljar bolån till skandinaviska kunder med upp till 70% av köpeskillingen. Vi hjälper dig få en offert på ett bolån i Spanien.

Vi uppdaterar informationen på hemsidan kontinuerligt. Priset vi anger är alltid byggherrens listpris. Vi reserverar oss för ev. prisändringar och ev. faktafel.