Köpa bostad i Spanien

Att köpa en bostad utomlands kan kännas som ett stort steg. Vårt koncept är därför att med svenska kontakter och spansk expertis hjälpa dig hela vägen – från visning av ett stort urval av objekt till dess du genomfört köpet av din drömbostad och därefter fortsätta vara en trygg kontakt för dig i Spanien.

I samband med ditt köp hjälper vi dig med alla praktiska detaljer, vilket bland annat omfattar:

  • Ordna ett spanskt personnummer (NIE) åt dig, vilket krävs för att du ska kunna registreras som ägare av en fastighet
  • Hjälpa dig öppna ett spanskt bankkonto och automatiska överföringar för stående utgifter, till exempel för el och vatten
  • Om du vill så hjälper vi dig att komma med förslag på finansiering av din bostad
  • Vi hjälper dig att registrera dig som ägare till fastigheten och ordnar ägarbyten på alla nödvändiga abonnemang för el och vatten m m

Vi samarbetar med välrenommerade svensktalande jurister som är experter på spansk rätt och tillsammans med dem hjälper vi dig till en säker bostadsaffär.

Vi har tillgång till ett mycket stort nätverk längs hela Costa Blanca och kan förmedla trygga kontakter till dig om du till exempel senare vill hyra ut din bostad eller vill hitta någon som ser till din bostad under de perioder du inte är där.
Du får mer information om alla de praktiska detaljer som vi hjälper dig med i samband med ditt köp. I vårt åtagande ingår att hjälpa dig hela vägen.

Finansiering

Vi samarbetar med Bankinter och Banco Sabadell som är  de storbanker som fortfarande beviljar bolån till skandinaviska kunder med upp till 70% av köpeskillingen. Vi hjälper dig få en offert på ett bolån i Spanien.

Vi uppdaterar informationen på hemsidan kontinuerligt. Priset vi anger är alltid byggherrens listpris. Vi reserverar oss för ev. prisändringar och ev. faktafel.