Om oss

Sucasa Fastighetskonsult är en del av den väletablerade spanska mäklarbyrån Inmoaris med kontor i centrala Alicante. Här följer något om vad vi kan erbjuda Er som köpare.

Det finns en uppsjö av förmedlare av spanska fastigheter som vänder sig till svenska kunder. Det kan därför vara svårt att veta vilken av dessa Ni skall anförtro uppdraget att på ett tryggt och kostnadseffektivt sätt hitta Ert drömboende i Spanien.

Är den mäklare som Du har kontakt med verkligen en spansk fastighetsmäklare med den erfarenhet och kunskap om spansk rätt och spansk bostadsmarknad som Du har rätt att förvänta Dig?

Visste Du till exempel att från år 2000 (genom lagen Real Decreto Ley 4/2000) är titeln fastighetsmäklare inte längre en skyddad professionell titel? Detta innebär att i Spanien får sedan dess vem som helst uppträda och agera som fastighetsmäklare. Det finns inte längre några krav på vare sig utbildning, erfarenhet eller försäkringar. Ett av syftena med denna lag var att öka konkurrensen bland fastighetsmäklarna och därigenom tvinga fram lägre priser på arvoden, men naturligtvis ökar även risken för att Du skall råka illa ut om den som Du trodde var professionell visar sig vara det motsatta.

Vår fastighetsmäklare Gaspar Reos Martín är sedan 1994 ansluten till API (Asociación de Agentes Profesionales Inmobiliarios) vilken är den enda organisationen för fastighetsmäklare som är auktoriserade genom spanska staten. Medlemskap i API garanterar att fastighetsmäklaren har den utbildning som krävs, bland annat en universitetsutbildning omfattande juridik och matematik, samt att denne har bedömts ha tillräcklig erfarenhet som fastighetsmäklare. Auktoriserade mäklare har dessutom genom API en ansvarsförsäkring om 1,5 miljoner EUR för eventuella fel begångna i yrkesutövningen. De kan även (likt advokater och läkare i Sverige) bli varnade eller uteslutna ur API om de efter klagomål visat sig inte utföra sin profession enligt regler och riktlinjer från API. En auktoriserad fastighetsmäklare får representera Dig som Ditt juridiska ombud och Du behöver därför inte engagera en advokat i samband med ett bostadsköp.

Vi uppmanar Dig som har kontakt med flera olika bostadsförmedlare (både stora och små aktörer) att fråga om dessa är auktoriserade spanska fastighetsmäklare. Godta inte några svävande svar – antingen är mäklaren auktoriserad i Spanien eller inte.

Verksamhetsområde och erbjudanden

Vi täcker hela Costa Blanca från San Pedro del Pinatar (Costa Calida, Murcia) i söder till Dénia (Alicante) i norr, längs hela kuststräckan och inåt land.

Vi har tillgång till hela marknaden avseende nyproduktion av bostäder vilket möjliggör för Er att köpa Er bostad direkt av den byggmästare som utvecklar just den fastighet Ni är intresserad av. Vi har dessutom exklusiv rätt att förmedla bostäder från vissa byggmästare som normalt endast säljer sina bostäder genom sin egen säljorganisation. Ni behöver alltså bara en fastighetsmäklare för att hitta exakt vad Ni söker oavsett vem säljaren är.

Vi kan självklart även hjälpa Er om Ni är intresserad av en bostad från andrahandsmarknaden. Vi samarbetar med alla seriösa mäklare i området och kan representera Er som ombud och hjälpa Er med alla praktiska detaljer i samband med Ert köp.

 

FASTIGHETSMÄKLARE GASPAR REOS MARTÍN

Grundaren av mäklarbyrån Inmoaris Gaspar Reos Martín har bott hela sitt liv mitt i hjärtat av Costa Blanca – Alicante. Med sina mer än 20 år som fastighetsmäklare vågar vi påstå att han kan fastighetsmarknaden i Spanien. Gaspar har under mycket lång tid upparbetat ett ömsesidigt förtroende och samarbete med en stor mängd byggmästare och andra mäklarfirmor i området längs Costa Blanca.

Gaspar är genom Asociación de Agentes Profesionales Inmobiliarios (licens nr 775) av spanska staten auktoriserad fastighetsmäklare. Som auktoriserad mäklare har Gaspar tillstånd att utföra tjänster i samband med Ert fastighetsköp som Ni annars måste anlita en advokat för.

Gaspar har för Er trygghet (genom medlemskapet i API) en civilrättslig ansvarsförsäkring om 1.500.000€ för eventuella fel begångna i hans yrkesutövning.

Gaspar talar utmärkt engelska och har hjälpt hundratals skandinaviska kunder hitta sitt drömboende i Spanien.

Omdömen från kunder:

”Gaspar, jag talade med våra vänner som du hjälpte med deras hus i La Zenia för några veckor sedan (de är väldigt nöjda) och jag har förstått att du är suverän på att ordna alla praktiska detaljer och möten. Jag räknar med att du tar hand om oss på samma sätt!” C.B. Torslanda

”Vi kände oss trygga med er från första början. Vi är så glada att vi hittade just er!”
Henrik & Alicja från Karlstad

kicki_magnusFastighetsförmedlare Christina och Magnus Seton

Vi är sedan några år bosatta strax norr om Alicante. Tillsammans med Inmoaris breda kontaktnät är vårt mål att realisera Er dröm om en bostad i Spanien! Vår målsättning är att finnas som en trygg kontakt för Er även efter fastighetsköpet är klart.

Självklart kan vi förmedla referenser till nöjda kunder.