Costa Blanca & Alicante

Alicante är en av Spaniens äldsta städer, med arkeologiska fynd som vittnar om bosättningar från år 300 f.Kr. År 1490 fick Alicante sin benämning som stad. En liten storstad som vi väljer att kalla den, med ett kompakt centrum där du enkelt kan ta dig fram till fots eller på cykel.

Alicantes ekonomi är i huvudsak baserat på vinproduktion och turism. Förutom vin, exporteras det också stora mängder olivolja och frukt från provinsen.

Staden Alicante är provinshuvudstad i provinsen med samma namn, Alicante. Provinsen är en del av regionen Valencia. Ofta kan man se området beskrivet som «Alicante, Communitat Valenciana».

Stränderna i Alicante är bland de allra bästa i Spanien och särskilt Playa San Juan och «stadsstranden» Postiguet, är värt ett besök. Men också i både nord och syd om Alicante hittar du många bra badmöjligheter.

Alicante flygplats blev moderniserad med en ny terminal år 2011. Utöver destinationerna i Sverige finns det många goda förbindelser till andra europiska resmål. Du kan även enkelt åka till Afrika, om du önskar en weekend till Algeriet till exempel.

Flygplatsen ligger bara 11-12 kilometer utanför centrum. Till Torrevieja är det ca 40 kilometer från flygplatsen.  Avståndet till Benidorm är 60 km. Det är med andra ord relativt korta avstånd oansett var i provinsen du väljer att köpa en fastighet.

Staden Alicante var fram till starten av den globala lågkonjukturen, år 2008, det snabbast växande stadsområdet i Spanien. Även om lågkonjukturen bromsade utvecklingen något, är Alicante fortfarande ett område som växer. Både staden och de närliggande områdena är väldigt populära resmål.

Om du söker en fastighet genom oss kommer vi självklart hjälpa dig med att hitta precis den bostaden som du vill ha, i det område som passar dig bäst. Kanske vet du redan var du önskar att köpa en bostad. Kanske har du klara önskemål över vilket område och vilka faciliteter du önskar att ha i närheten.

Eller kanske vill du ha råd och önskar att en mäklare med lokalkunskaper kan visa dig olika alternativ utifrån dina förutsättningar. Oavsett vad du har för önskningar, hjälper vi dig gladeligen. Tillsammans ska vi hitta den bostad som du drömmer om.

I soliga Spanien.