Köpa bostad i Spanien

Att köpa en bostad utomlands kan kännas som ett stort steg. Vårt koncept är därför att med pålitliga kontakter och spansk expertis hjälpa dig hela vägen – från visning av ett stort urval av objekt till dess du genomfört köpet av din drömbostad och därefter fortsätta vara en trygg kontakt för dig i Spanien.

I samband med ditt köp hjälper vi dig med alla praktiska detaljer, vilket bland annat omfattar:

  • Ordna ett spanskt personnummer (NIE) åt dig, vilket krävs för att du ska kunna registreras som ägare av en fastighet
  • Hjälpa dig öppna ett spanskt bankkonto och automatiska överföringar för stående utgifter, till exempel för el och vatten
  • Om du vill så hjälper vi dig att komma med förslag på finansiering av din bostad
  • Vi hjälper dig att registrera dig som ägare till fastigheten och ordnar ägarbyten på alla nödvändiga abonnemang för el och vatten m m

Vi samarbetar med välrenommerade svensktalande jurister som är experter på spansk rätt och tillsammans med dem hjälper vi dig till en säker bostadsaffär.

Vi har tillgång till ett mycket stort nätverk längs hela Costa Blanca och kan förmedla trygga kontakter till dig om du till exempel senare vill hyra ut din bostad eller vill hitta någon som ser till din bostad under de perioder du inte är där.
Du får mer information om alla de praktiska detaljer som vi hjälper dig med i samband med ditt köp. I vårt åtagande ingår att hjälpa dig hela vägen.

Skatter och avgifter

På annonserat pris tillkommer lagstadgade skatter och vissa avgifter som köparen betalar. Mäklararvodet betalas alltid av säljaren, men köparen av en bostad i regionerna Valencia och Murcia som Costa Blanca tillhör betalar nedanstående skatter och avgifter.

  • 10% överföringsskatt (Impuesto de Transmisiones Patrimoniales) på en befintlig bostad ELLER 10% moms (IVA) på en nybyggd bostad.
  • Kostnad för Notarius Publicus, lagfart och registrering enligt fastställd prislista
  • För en nybyggd bostad betalas en stämpelskatt på 1,5-2%.
  • Kostnad för juridisk och praktisk hjälp i samband med köpet.

En enkel överslagsberäkning av ovanstående är att lägga till 13-14% på det annonserade nettopriset.

Finansiering

Vi samarbetar med Bankinter och Banco Sabadell som är de storbanker som fortfarande beviljar bolån till utländska kunder med upp till 70% av köpeskillingen. Vi hjälper dig få en offert på ett bolån i Spanien.

Priset vi anger för de bostäder vi marknadsför är byggherrens/säljarens listpris. Efterhand som bostäder säljs kan priset behöva justeras och vi arbetar kontinuerligt med att hålla hemsidan uppdaterad. Vi reserverar oss för ev. prisändringar och ev. faktafel.